2020:

Kwaliteitskaarten:

Geef jij wel eens een kwaliteitskaart aan een ander?
Wat zijn jou kwaliteiten?  en kun je een voorbeeld geven waarom je daar zo goed in bent?
Ook in de PMT maken we hier regelmatig gebruik van.

Corona en vaktherapie:

Een bijzondere tijd voor ons allemaal. Het was afgelopen tijd erg zoeken naar wat goed was om te doen. Cliënten waar de behandeling tijdelijk gepauzeerd kon worden zijn on-hold gezet. Hierdoor is de wachtlijst helaas wel weer opgelopen. Inmiddels zijn de PMT sessies weer in de zaal opgepakt, waarbij we zorgen voor 1,5 meter afstand en het schoonmaken van materiaal en de ruimte na gebruik. We hebben de afgelopen weken gemerkt dat, dat best goed gaat.

Zwangerschap:

Oh, wat spannend. Melina is in blijde verwachting van haar eerste kindje. In Juli zal het verlof ingaan t/m november. De PMT zal deels vervangen worden door begeleidingstrajecten van David Heijink.

Cursus Psychopathologie:

Het is altijd goed om je kennis weer even op te frissen en een bijscholing te doen.

Boksend opvoeden:

Joehooee! met veel plezier de cursus boksend opvoeden gevolgd. Een mooie aanvulling voor de PMT behandelingen.

2019:

VGN

De VNG krijgt regelmatig vragen van gemeenten over vaktherapie en de jeugdhulp. Daarom hebben zij een document met vragen en antwoorden over dit onderwerp gemaakt.

In het document komt onder andere aan de orde wat vaktherapie is en welke kwaliteitswaarborgen er in de vaktherapie zijn. Er wordt vooral ingegaan op de rol die gemeenten hebben als opdrachtgever en als partij die verantwoordelijk is voor het vormgeven van de toegang tot jeugdhulp. Klik HIER om het document te lezen.

ZieMij zet zich ook in voor 18+ en ouderen

 

Actie stichting Hulphond

Inzetten voor een goed doel brengt mensen in beweging. 1 en 2 juni was het zover. Samen met veel leden van CrossFit Human Power hebben we 24uur lang CrossFit Workouts gedaan en daarmee ruim €8000 opgehaald voor stichting Hulp Hond. Hiermee kan een pup opgeleid worden tot Hulphond.


 

Artikel Stress: It’s Not in Your Head, it’s in Your Nervous System

 

 

 

 

 

Sportverkiezingen

Trots!
De eerste Sportverkiezingen in Zutphen zijn een feit.
Een mooi moment waarin sport en bewegen in Zutphen in de spotlight wordt gezet en een podium krijgt.

2018:

Systemisch Werken

Verdieping in het systemisch werken met gezinnen.
Een leerzame cursus: Creatief systemisch werken bij het opleidingsinstituut voor integrale coaching en Therapie.

De week van de vaktherapie

Van 12 t/m 18 november is het de week van de vaktherapie.
Vaktherapie is een andere manier van behandelen bij psychosociale en psychiatrische problematiek. Niet praten, maar juist doen en ervaren staan centraal. Vaktherapie is de overkoepelende term voor o.a. psychomotorische therapie en biedt een basis voor beter.
Lees hier meer over VAKTHERAPIE

Voor wie is vaktherapie bedoeld?
Vaktherapie is een behandelvorm voor mensen met psychosociale problematiek of een psychiatrische stoornis.

Ben je nieuwsgierig geworden wat ik als Psychomotorische Therapeut doe? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, om uitleg te krijgen en een ervaringsoefening mee te maken.


Werkvorm:

Voor- bouwen achter een wand.

Alleen door te vertellen wat je gedaan hebt mag de ander het na bouwen.

Eric Kuhlmann

Goed nieuws!! Nieuwe collega gevonden.
Vanaf september werk Eric Kuhlmann in de praktijk van ZieMij Zutphen.

Kijk voor meer informatie op de website: Praktijk Kuhlmann

Brainblocks

BrainBlocks……. afbeeldingen zeggen soms meer dan woorden.

KIWA

Ook voor vaktherapeuten is het belangrijk om de therapieën te monitoren en de kwaliteit te waarborgen. Aan het eind van de behandeling wordt ouders en de client gevraagd om een vragenlijst in te vullen. ZieMij Zutphen is aangesloten bij de Kiwa.

Lees Tip:

Artikel:

In het FOR YOU Magazine staat weer een leuk stuk over ZieMij en CrossFit Human Power. Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vacature

Collega Psychomotorisch Therapeut ZZP gezocht.

Bekijk HIER de vacature (inmiddels gevonden).

ZieMij Zutphen groeit. Er is veel vraag naar PMT en het wordt tijd om meer ruimte te creëeren voor clienten contact. Door kennis te maken met andere ZZP’ers in Zutphen kunnen we onderzoeken of taken uitbesteed kunnen worden. Wat kan ZieMij voor andere ondernemers kunnen betekenen of andersom?

Samenwerking:

Staat in het teken van verbinden. De samenwerking met andere partijen in Zutphen verloopt prettig. Deze maand staan er weer verschillende afspraken gepland met Speltherapeuten van SEOpunt-Zonlicht, Drama Therapeute Jasmijn de Jong,  Psychologen van Praktijk Eefde en Dimence in Zutphen.

Veel ontwikkelingen rondom ZieMij Nederland. Er starten 3 nieuwe ZieMij vestigingen in Deventer, Leeuwarden en Bommelerwaard. Fantastisch! Op de teamdag ontmoeten we elkaar weer in Elst. Deze teamdag staat in het teken van de AVG – privacywetgeving en boekhouden. Een belangrijke bijeenkomst waarin we elkaar versterken en weer aanvullen. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder” – een mooie quote die mij elke keer bevestigd hoe blij ik ben met mijn werk als ZZP’er, maar vooral hoe fijn het is om zoveel collega therapeuten om je heen te hebben.

 

Cursus Brainblocks:

Vorige week hebben we een cursus Brain Blocks gevolgd.  Een fantastische methode om als psycho-educatie in te zetten, maar het kan ook dienen als communicatiemiddel en als therapeutische interventie.

.

 

Artikel:

In het FOR YOU Magazine staat weer een leuk stuk over ZieMij en CrossFit Human Power. Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.

Sport verbindt

Nieuwe start van CrossFit Zutphen. Dat moet gevierd worden dacht ik nadat ik bij de notaris had gezeten en alles was getekend. Helaas…. Moesten we die nieuwe start nog even uit stellen. Na een heftige storm is het dak van ons pand er af gewaaid en moesten we het pand ontruimen door de forse lekkage. Onze sportieve collega’s hebben ons een warm welkom gegeven. Zo zie je maar weer hoe ‘Sport verbindt’. Voor de clienten was het even schakelen om naar een andere locatie te gaan. Zo kreeg de therapie weer een hele andere dimensie. Voor sommigen zorgde het voor extra onrust en opwindingen, andere clienten waren meer verwonderd en gemotiveerd om nieuwe dingen te ontdekken.

Spanningsmeter:

Altijd een mooie maar ook onrustige tijd voor clienten bij ZieMij.         We proberen een beetje extra te letten op structuur, een prikkel arme omgeving en rust tijdens de start en afsluiting van de sessies. Er wordt deze maand ook nog hard gewerkt met Spanningsmeters en 5 G-schema’s een mooie manier om bewuster te worden van een gebeurtenis en daarbij behorende gedachten en lichaamssignalen.

Ook een goede meter om zelf te gebruiken. We zijn namelijk druk bezig met de splitsing van CrossFit Deventer en Zutphen. De re-organistatie is in volle gang en alles loopt als een trein. Vanaf Januari maken we een doorstart met inmiddels 8 personeelsleden die verschrikkelijk enthousiast en gemotiveerd zijn. Vanaf dat moment zal ook onze naam veranderen naar CrossFit Human Power. Dat geeft energie en maakt het werk fantastisch.

2017

Artikel:

Klik op de afbeelding om de tekst te lezen

Stagiaire Riona

Yeahh!! Riona is gestart als stagiaire bij ZieMij Zutphen. Welkom Riona, ik wens je heel veel leerplezier en een fijne stage bij ZieMij.

Werkvorm:

Soms zitten er van die warme zomerdagen tussen. Flessen-voetbal is dan erg leuk om te spelen maar lijkt toch meer energie te kosten dan gedacht. Wat is het dan fijn om binnen verder te gaan met een rustiger spelletje zoals Mikado. Thema’s: grenzen aangeven, concentreren, overleggen, afspraken maken, stoppen-nadenken-doen (impuls-regulatie).

Zelfvertrouwen:

“Nu wil ik wel eens een nieuwe eigen plek bouwen” zegt een client (hulpvraag: versterken zelfvertrouwen en zelfbeeld)……. Waarop ik antwoord: “oh maar je hebt nog maar net (4 weken geleden) je eigen fijne plek in de zaal gemaakt. Wat is de reden dat je een nieuwe plek zou willen?”….. Even is het stil…… dan komt het antwoord: “Toen was ik nog heel verlegen, nu weet ik veel beter wat ik wil”.  Yeah! Dat weet hij zeker! Zie hier de foto… Met een band van maar liefst +- 80kg. Hoe zouden we die toch op die boksen hebben gekregen?

Krachten bundelen

9 mei ben ik door Dimence uitgenodigd om iets te vertellen over PMT. Doormiddel van een ervaringsgerichte werkvorm kon het team Dimence Jeugd GGZ zelf ervaren wat we doen tijdens de PMT.  Leuk om te horen dat er interesse is om elkaar aan te vullen, samen te werken en naar elkaar kunnen door te verwijzen.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Bootcamp

Zutphen komt in beweging. Samen met verschillende bootcamptrainers organiseren we het Bootcamp Record van Zutphen. Een groot succes voor jong en oud.

Sport-Plus

Een drukke PMT maand met weer nieuwe aanmeldingen. Kinderen zijn creatief bezig in de zaal. Inmiddels hebben we twee Sport-PLUS groepjes op de woensdag middag. Leuk om te zien hoeveel ze van elkaar kunnen leren.

Schaatsen met het AZC

Ook mijn functie als Buurtsportcoach bij Zutphen Actief is gestart. Na de eerste gesprekken met de gemeente en andere buurtsportcoaches kan ik gelijk aan het werk. Mijn taak is om te ontfermen over de wijken en sport-evenementen in Zutphen. Zo krijg ik de vraag van het AZC in Zutphen om op zoek te gaan naar een beweegaanbod om vluchteling weer in beweging te krijgen. Zo ontstaat er een mooie samenwerking met CrossFit en het AZC. CrossFit leden ontmoeten de vluchtingen en komen samen in beweging door middel van verschillende workouts.  In samenwerking met Stefan Groothuis ontstaat er een leuk initiatief om te gaan schaatsen bij de Scheg. Ook de pers is erbij aanwezig.

RTV-Oost 

Hart van Nederland

Verhuizing:

Een nieuw jaar met weer nieuwe kansen en mogelijkheden. CrossFit en ZieMij Zutphen zijn verhuisd naar de Dreef en het voelt al gauw als een fijne plek om te werken. CrossFit leden zijn enthousiast. De zaal is wat ruiger, ruimer en er is nieuw materiaal. Voldoende uitdagingen en meer mogelijkheden om te groeien. Voor de PMT is het nog wat wennen. De zaal is wel stoer maar minder knus en warm. Hier moeten we nog wat aanpassingen voor doen. De kinderen en jongeren kunnen zich in ieder geval goed uitleven en dat is natuurlijk ook het eerste wat er gebeurt.

Ook is er ontwikkeling binnen ZieMij Nederland. Wel 3 nieuwe vestigingen starten hun eigen praktijk onder de naam ZieMij Apeldoorn, ZieMij Elst en ZieMij DoetinchemWat zijn we ontzettend blij met deze aanvulling op ons team. 

December 2016

Profileren is erg belangrijk op ons vakgebied. Na de succesvolle afsluiting van de cursus “Medical Taping” volgt de opleiding Rouw & Verlies. Een bijzondere opleiding waarin we leren om verschillende methoden toe te passen. Interssant, praktijk-gericht, toepasbaar en integreerbaar in de PMT.

De verhuizing van CrossFit is begonnen. De hulp wordt van alle kanten aangeboden. Fijn om te ervaren dat onze CrossFit leden zo betrokken zijn. Veel handen maken licht werk en het is erg gezellig.

November 2016

Een drukke periode met veranderingen op komst. ZieMij Zutphen verhuist  17/18 december naar de Dreef 18 op de Mars. Samen met CrossFit Zutphen gaan we uitbreiden. Spannend!!

Ook is het weer tijd voor een cursus. Deze keer een specialisatie op sport en blessure vlak. Namelijk: “Medical Taping” in Emmen.

Oktober 2016

Oktober, wat ben je toch een mooie maand. Het herfstige weer zorgt voor prachtige beelden en wisselende buien. Tijdens de Runningtherapie genieten we van de veranderingen, de kleuren en de mooie lucht.

ZieMij ontmoet elkaar een weekend in Berlijn. Er is veel overleg, delen onze visies, leren van elkaar opgedane kennis en vaardigheden.

September 2016

Na de zomer periode draaien we weer op volle toeren. Vakantie’s worden besproken en er is ruimte voor leuke spelletjes om weer even te wennen aan de structuur.

Augustus 2016

Helaas, soms moet je afscheid nemen midden in een behandel traject.  Cliënten verhuizen en gaan aan de andere kant van Nederland studeren. Trots! omdat ze zo zijn gegroeid en zelfverzekerder hun eigen weg gaan vinden in studentenleven. Tevens is het fijn als je PMT collega’s je cliënten overnemen en met open armen ontvangen. Er is een goede overdracht, afstemming en wederzijds vertrouwen dat de behandeling op een positieve manier voortgezet kan worden.

Juli 2016

De vakanties zijn begonnen. Toch blijft het verbazing wekkend druk tijdens deze periode. Hier een daar wat onrust. De laatste loodjes voor de vakantie wegen soms wat zwaar, maar we houden vast aan het goede vooruitzicht. Leuke verhalen over de vakantie plannen zorgen weer voor voldoende motivatie om nog even vol te houden…. Ook tijdens de PMT 😉

April 2016

Inmiddels draait ZieMij Zutphen op een fijne locatie in Zutphen. Aanmeldingen komen en Cliënten verlaten tevreden de therapie. De samenwerking met o.a. het plein, CJG en Dimence lopen als gewenst.

Inmiddels zijn we druk bezig geweest met het onderzoek of CrossFit  als middel een goede bijdrage kan leveren binnen de PMT. Veel enquêtes (422) zijn ingevuld waar we veel positieve reacties op hebben gekregen. Nog een maand te gaan voordat het onderzoek wordt afgerond. Benieuwd naar het resultaat!!

Februari 2016

Op sommige februari dagen is het prachtig weer. Heerlijk om dan samen buiten te lopen. Toevallig ben ik deze maand met 2 cliënten de running-therapie gestart. Veel verschillende thema’s komen aan bod. Denk hierbij aan de thema’s: grenzen, herkennen en erkennen van lichaamssignalen, bewustwording, vasthouden en loslaten, successen ervaren en deze vieren. Tevens worden ze actiever en gemotiveerd om door te zetten. 

Januari 2016

Beste wensen allemaal! Op naar een mooi nieuw jaar. Met een optimistische blik zie ik veel nieuwe kansen en mogelijkheden. Doordat ik mijn baan heb opgezegd bij Pluryn is er ruimte ontstaan om meer cliënten aan te nemen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.  Tijd om actie te ondernemen.

Verder ben ik erg blij met de aanvraag van een 4e jaars HAN studente, om onderzoek te doen binnen ZieMij Zutphen. Inmiddels zijn we er mee bezig om een duidelijke hoofdvraag te formuleren voor een interessant onderzoek. Toch fijn om mee te werken aan de ontwikkelingen binnen de vaktherapie.

15 en 16 januari hebben de Jonge Werkers Dagen plaatsgevonden. Als commissie lid ben ik ontzettend trots dat deze studie 2 daagse zo succesvol is geweest. Het was ook erg leuk om te zien dat de andere ZieMij vestigingen zich actief hebben ingezet.  ZieMij Utrecht en ZieMij Amsterdam Dans en bewegingstherapie hebben leerzame workshops gegeven. ZieMij Arnhem heeft weer nieuwe kennis en inspiratie opgedaan voor het hele team. Het was erg gezellig, interessant en weer fijn om onder zoveel Pmt’ ers te zijn.


Op dit moment werkt ZieMij Zutphen samen met: 

Haptonomie Wei, Teamworkx,  Nieuwe Maan, Calo Zwolle, HAN, CrossFit Deventer / Zutphen, Optisport Warnsveld en Sportspalace Zutphen.

Regio Midden-IJssel/Oost Veluwe is het samenwerkingsverband van de Gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

regio


In 2015 heeft ZieMij Zutphen opdrachten uitgevoerd voor:

 • Calo Zwolle
 • Hoge School van Arnhem en Nijmegen,
 • NVPMT werkgroep studiedagen,
 • Sportspalace Zutphen,
 • Gezondheidscentrum Aerofitt,
 • Optisport Warnsveld
 • CrossFit Zutphen
 • Het Kristal
 • Gemeentes van de Regio Midden-IJssel/Oost Veluwe

December 2015

Per 1 december ben ik uit loondienst gestapt bij Pluryn. In verband met de groei van ZieMij en de start van CrossFit Zutphen werd het tijd om afscheid te nemen van deze leerzame werkplek. Ik kan terug kijken op een goede werkervaring met verschillende doelgroepen zoals: Jeugdzorg, volwassenen (dubbel-diagnose) en Kind- en jeugd LVG (crisis).  Ik heb met veel plezier voor Pluryn geweerkt en ben deze organisatie erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen om me hier te ontwikkelen. Verder voelde december als een maand van loslaten en opnieuw focussen.

November 2015

Weer veel waardering voor mijn werk gekregen. Succesvol een behandeling afgerond en weer uitdagende trajecten gestart. Tevens als commissie lid aangeschoven bij de Jonge Werkers.  Een leerzame studie 2 daagse waar de jonge  en ondernemende PMT’ers  hun kennis en expertise delen.

Oktober 2015

ZieMij Zutphen heeft een vaste locatie gekregen bij CrossFit Zutphen. Een prachtige bewegingsruimte met oneindig veel mogelijkheden. Cliënten reageren er enthousiast op.

23 oktober stond onze bedrijfsnaam verlicht afgebeeld op het Erasmus MC

ziemij licht

September 2015

Krachten bundelen. Mooie samenwerking aangegaan met Nieuwe Maan.

Juli 2015

 • Tijd om knopen door te hakken. Opzoek naar een enthousiaste ondernemende vaktherapeut voor ZieMij Apeldoorn.
 • Mooie ontwikkelingen in zicht rondom de praktijk in Zutphen.
 • Binnenkort ook Body & Mindfulness trainingen. (meer info? mail zutphen@ziemijnederland.nl)

April 2015

 • De eerste sessies zijn vergoed door de gemeente. Het werkt!  Fijn om ouders te verassen met dit nieuws! #blijegezichten #PMTsuccesje

Maart 2015

 • ZieMij Zutphen biedt nu ook Personal training aan!
 • Binnenkort starten we in Apeldoorn met Runningtherapie op Haptonomische basis!

Heb je interesse om dit ook in Zutphen te volgen? neem dan contact op.

Lees hier het nieuws in het Apeldoorns Stadsblad. Met deze cursus leer je dat jou lichamelijke gezondheid hand in hand gaat met jou psychische gezondheid. Wil jij ook deze speciale begeleiding om op een verantwoorde manier het hardlopen weer op te pakken en je zelfvertrouwen te vergroten?  Meld je dan aan op Uit je hoofd in je Lijf.nu

Feb 2015 

 • 20 feb bestaat ZieMij 2 jaar!

Op dit moment werkt ZieMij Zutphen samen met:

Haptonomie Wei, Teamworkx, Beweging in balans, Gemeente Apeldoorn en Zutphen


In 2014 heeft ZieMij Zutphen opdrachten uitgevoerd voor:

Hoge School van Arnhem en Nijmegen, NVPMT werkgroep studiedagen, Sportspalace Zutphen, Gezondheidscentrum Aerofitt