‘We hebben al zoveel gepraat, maar niets helpt’.
Dat is een veelgehoorde kreet van volwassenen die elders een cognitieve therapie volgen en behoefte hebben aan een ervaringsgerichte aanpak. Op advies van de POH-GGZ of psycholoog is het mogelijk om te werken aan één van de volgende thema’s: contact, lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen, kracht, (on)macht, assertiviteit en grenzen.

Traumagerelateerde problemen
ZieMij Utrecht heeft ervaring in het werken met traumagerelateerde problemen. Zowel in de stabilisatiefase als in de verwerkingsfase is het mogelijk om PMT in te zetten om het lichaamsbewustzijn te vergroten en om traumagerelateerde spanning uit het lijf te halen. Het is mogelijk om een combinatie te maken met een behandelaar die EMDR inzet.

Toegepaste relaxatie  en mindfulness 
TR is een evidence-based psychomotorische interventie. Het is een protocollaire behandeling om het lichaamsbewustzijn en ontspanningsvaardigheden te vergroten. Het doel is om in een (stressvolle) situatie spierrelaxatie toe te passen, zodat je binnen één minuut de spanning kan laten zakken. We oefenen om volledig bewust te zijn van de huidige ervaring, zonder te oordelen. Het doel is om de aandacht te kunnen richten, waardoor je meer bewust bent van jouw gedachten, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen en gewoonten.

Meer weten? Neem contact op via het contactformulier.