‘Ik heb al zoveel gepraat’.
Dat is een veelgehoorde opmerking van volwassenen die elders een verbale therapie hebben gevolgd en behoefte hebben aan een ervaringsgerichte aanpak. Het is mogelijk om samen te werken in één van de volgende thema’s: contact, lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen, kracht, (on)macht, assertiviteit en grenzen.

Traumagerelateerde klachten
ZieMij Utrecht heeft ervaring in het werken met traumagerelateerde problemen. Zowel in de stabilisatiefase als in de verwerkingsfase is het mogelijk om PMT in te zetten om het lichaamsbewustzijn te vergroten en om traumagerelateerde spanning uit het lijf te halen.
Hierbij wordt gewerkt met behulp van de polyvagaaltheorie. Het is eveneens mogelijk om een combinatie te maken met een EMDR-behandeling.

Toegepaste relaxatie  
TR is een evidence-based interventie om het lichaamsbewustzijn en ontspanningsvaardigheden te vergroten. Het doel is om in een (stressvolle) situatie spierrelaxatie toe te passen, zodat je binnen één minuut de spanning kan laten zakken. We oefenen ook om volledig bewust te zijn van de huidige ervaring, zonder te oordelen.

Meer weten? Neem contact op via het contactformulier.