Doen en ervaren
Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelvorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet. We werken niet alleen door te praten, maar vooral door het opdoen van nieuwe ervaringen. In verschillende activiteiten vragen we de jongeren om bewust te worden van eigen gevoelens en gedachten, waardoor ze eigen gedragspatronen gaan leren herkennen.

We bieden eveneens de mogelijkheid om sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen en te versterken. Door in de therapie de link te leggen met ervaringen uit het dagelijkse leven, ontstaat er een transfer van het geleerde naar de praktijk. Op die wijze  benutten de jongeren hun kwaliteiten om moeilijke situaties zelfstandig de baas te zijn.

Voorbeeld
Sanne (10 jaar) is aangemeld door school vanwege een negatief zelfbeeld en assertiviteitsproblemen:
“Bij de PMT deed ik oefeningen waarbij ik stevig ging staan en voor mezelf  opkwam. Ik voelde mijn kracht om de andere uit evenwicht te brengen. Deze oefening was heel leuk om te doen en ik ben er best goed in geworden. Ook op school ben ik nu minder bang. Nu sta ik veel steviger en durf ik mezelf te laten horen als ik iets niet leuk vind.”