Aanbod
Binnen ZieMij is psychomotorische therapie de hoofdactiviteit. Mijn aanbod is afgestemd op de specifieke hulpvraag van kinderen en jongeren en volwassenen. Ook kan ik gevraagd worden voor training en/of begeleiding.

Begeleiding
Samen met de jongere en zijn systeem (ouders/leerkracht) bedenken we oplossingen om de situatie van de jongere te verbeteren. We helpen hen om de situatie te analyseren, haalbare doelen te formuleren en een plan van aanpak op te stellen en uit te voeren. In vergelijking met therapie is deze ondersteuning minder onderzoekend en meer sturend ingericht. We bedenken samen welke ondersteuning er nodig is om de jongere en het systeem weer optimaal te laten functioneren. Soms wordt daarbij psychomotorische therapie geïndiceerd.

Training
Een training richt zich op een specifieke hulpvraag of probleemgebied. Regelmatig geven we trainingen aan groepen binnen het (speciaal) onderwijs, gericht op het verminderen van pestgedrag en het versterken van groepsinteracties en samenwerking. Voorbeelden van trainingen die we op dit moment aanbieden zijn Rots & Water en Sta Sterk (omgaan met pesten). Voor dit aanbod is het mogelijk om specifieke wensen aan te geven, zodat er samen een training op maat wordt georganiseerd.