April 2023
Ter info:  er kan pas na de zomervakantie gestart worden, dit omdat kwaliteit van de behandeling bij mij voorop staat en ik wil dat elk kind een gedegen en goede behandeling krijgt. Er is geen wachtlijst voor het plannen van een kennismaking/ intake. Na de kennismaking/ intake bekijken we of PMT bij ZieMij passend is. Daarna kom je op de lijst te staan.

Maart 2023
Er zijn veel mooie samenwerkingen met andere praktijken op dit moment, waarbij de lijntjes kort zijn en we elkaar goed weten te vinden in expertise.
Er worden succesvolle trajecten afgerond en nieuwe gezinnen staan weer klaar om geholpen te worden.

December 2022
Momenteel zijn er heel veel aanmeldingen, dit maakt dat de wachttijd is opgelopen. Voor nieuwe aanmeldingen is een start pas in maart mogelijk. Wij (Stevie, Nouri en Charlotte) wensen iedereen hele fijne en mooie dagen toe en het allerbeste voor het nieuwe jaar.

September 2022
(bijna) Alle jongens en meiden gaan weer naar school, de meeste hebben er weer zin in. Ik ben ondertussen ook weer gestart met mijn master. Ook voor mij is leren van belang en probeer ik altijd in ontwikkeling te blijven. Dit maakt ook dat ik ZieMij beschikbaar stel voor een stagiaire. Nouri zal aankomende tien maanden hier stage komen lopen om het vak van psychomotorisch therapeut vanuit de praktijk te leren.

Onder schooltijd komen er wat plekjes vrij, wachttijd is max. 3 weken. Na schooltijd is de wachttijd 3 maanden.

Augustus 2022
De zomervakantie is begonnen, de jongens en meiden waren er vast aan toe. Ondertussen is Charlotte weer begonnen en alles is weer overgedragen. Helaas is er nog steeds een wachtlijst. Een intake kan echter wel altijd gepland worden om te kijken of het klikt en PMT passend is.

Juni 2022
Charlotte en haar man Joeri zijn 18 mei trotse ouders geworden van een zoon genaamd Lévin. Ondertussen loopt de praktijk gewoon door met toppers Stevie, Tim en Lette. Door de hoeveelheid aanmeldingen is er wel een wachtlijst ontstaan van +/- 4 maanden.

April 2022
Van april t/m juli zal Charlotte met zwangerschapsverlof zijn. Stevie, Tim en Lette (psychomotorisch therapeuten) zullen de dagen overnemen, de lopende behandelingen zijn overgedragen. Ook het opstarten van een nieuwe behandelingen is mogelijk. Stevie zal de wachtlijst beheren en is bereikbaar via arnhem@ziemijnederland.nl.

Januari 2022
Een nieuw jaar, met leuk nieuws. Ondertussen ben ik al ruim 23 weken zwanger. Een grote verandering, maar in blijde verwachting. Dit betekent dat ik in april met verlof ga. Echter gaan een aantal toppers mijn dagen overnemen, de behandelingen kunnen dus gewoon doorgang vinden. Op maandag zal Lette aanwezig zijn, op woensdag Tim en op donderdag Stevie. De dinsdag zal binnenkort geen werkdag meer zijn van mij.

Momenteel kunnen er nog een aantal behandelingen opgestart worden. Zo is er nog een plekje op maandags en op woensdags.

December 2011
Nog een paar dagen en het is kerstvakantie. Ook de praktijk zal met de feestdagen dicht gaat. Dat betekent dat er in januari weer afspraken voor intakes gepland kunnen worden. Er zijn weer mooie en fijne samenwerkingen met andere praktijken, om zo de beste behandeling voor het kind neer te zetten. In samenwerking met Janneke van praktijk jdvsysteemtherapie zijn er een aantal gezinnen gestart met de psychomotorische systeemtherapie.

Oktober 2021
Heugelijk nieuws, want mijn oud stagiaire Stevie zal voor ZieMij Arnhem komen werken. Ontzettend fijn deze versterking in de praktijk en een super goede toevoeging voor de kids. Een man geeft en brengt toch andere energie met zich mee.
Voor de actuele wachttijd verwijs ik graag naar het kopje wachttijd.

September 2021
Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dat betekent dat ZieMij Arnhem een nieuwe stagiaire heeft, namelijk een jongeman genaamd Yannick. De vrijdags zal vanaf oktober geen werkdag meer voor mij zijn, dit ivm het starten van een master opleiding.
Wel zal ik op donderdags gaan werken. Op maandags en donderdags zijn nog enkele plekken vrij.

Juli 2021
De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent dat de praktijk tijdelijk even dicht gaat, Zowel voor mij als voor de kids een tijd om even niet teveel te hoeven. Gezien de enorme drukte van afgelopen maand is het helaas niet meer mogelijk een intake voor de vakantie te plannen. Dit wordt pas in september. De start van de behandeling zal ook op zich laten wachten, zie hiervoor het kopje wachttijd.
Mooie zomer gewenst!

April 2021
Afgelopen periode heb ik veel psychomotorische gezinstherapie gegeven in combinatie met collega’s vanuit andere organisaties. Ouders en kinderen ervaren dit als zeer prettig en het biedt op een snelle manier handvatten zowel voor de kinderen als ouders.
Helaas is door de hoeveelheid aanmeldingen afgelopen weken een wachtlijst ontstaan voor de start van de behandeling. Zie voor actuele wachttijden het kopje wachtlijst.

Februari 2021
Wauw, wat een toevoeging heeft de opleiding tot leeftsijlcoach mij gegeven. Ik heb meer kennis en kunde van ritme, slaap en voeding. Met dat bewegen zat het al wel goed als pmt’er. Afgelopen maanden heb ik al wat inzichten en tools mogen inzetten bij pubers, maar nu kunnen er ook trajecten leefstijlcoaching worden ingezet. Ik heb besloten mij hierbij niet alleen te richten op de kinderen en jongeren, maar ook volwassen zijn welkom voor leefstijlcoaching.

Januari 2021
Een nieuw jaar met nieuwe kansen. In februari zal ik de opleiding tot leefstijlcoach afronden. Fijn om nieuwe kennis te hebben en breder te kijken bijvoorbeeld  naar slaap, voeding en ritme. Helaas ben ik in het nieuwe jaar niet meer gecontracteerd met gemeente Rheden, wel ben ik aan het kijken of ik kan samenwerken met Mentaal Beter, zodat PMT toch aangeboden kan worden voor deze gemeente, hierover later meer.

De wachtlijst is gelukkig geslonken. Ik heb nog enkele plekjes onder schooltijd over. Voor een behandeling na schooltijd is wel een wachtlijst.

November 2020
De herfst heeft haar intreden gemaakt en we tellen af naar het einde van het jaar. Voor sommige kinderen een moeilijke tijd, gezien de donkere dagen, maar ook de onrust wegens Corona. Door de enorme hoeveelheid aanmeldingen heb ik helaas een voor mij lange wachtlijst (+/- 10 weken). Een intake kan altijd ingepland worden om te kijken of PMT de juiste vorm van therapie is en er een klik is tussen het kind en mij als behandelaar.

September 2020
De zomervakantie is voorbij en alle kinderen zijn weer op school gestart. De aanmeldingen in en na de zomervakantie zijn binnen gestroomd en daardoor is er nu een wachtlijst ontstaan van +/- 5 weken. Alle kinderen verdienen het om hun traject naar volle tevredenheid af te maken en dat betekent dat andere kinderen en jongeren even moeten wachten.

Juli 2020
Afgelopen periode hard gewerkt om PMT te verdedigen tijdens raadsvergaderingen. Gelukkig is het gelukt om de raad mee te krijgen en daarmee de vergoedingen vanuit de gemeente te behouden. Deze maand vele therapieën afgerond en weer vele intakes gehad voor nieuwe aanmeldingen voor komend schooljaar.

Nu eerst zomervakantie houden en even pas op de plaats maken. Ik wens iedereen een mooie zomer toe! Tot in september.

Mei 2020
Een bijzondere tijd voor ons allemaal. Het was afgelopen periode erg zoeken naar wat goed was om te doen. De meeste therapieën hebben doorgang gevonden. De oudergesprekken en intakes veelal online, maar de PMT sessies wel in de zaal, waarbij we zorgen voor 1,5 meter afstand en het schoonmaken van materiaal en de ruimte na gebruik. En we hebben afgelopen weken gemerkt dat, dat best goed gaat. Intakes kunnen live of via beeld ingepland worden. Stay safe!

Maart 2020
Prachtig te zien hoe kinderen, jongeren en ouders groeien en mijn hulp niet meer nodig hebben. Dat betekent dat er veel trajecten tot een eind komen en weer nieuwe kinderen/ jongeren staan te trappelen om te beginnen. Naast het geven van therapie moest er afgelopen tijd ook hard gewerkt worden om in aanmerking te blijven voor de vergoeding van de gemeente. Hopelijk ook na juni nog steeds gecontracteerd met gemeente Centraal Gelderland, zodat de zorg doorgezet kan worden.

Momenteel is er helaas een wachtlijst ontstaan voor de start van de behandeling. Kennismakingsgesprekken kunnen altijd ingepland worden, maar de daadwerkelijke start zal even op zich moeten laten wachten (rond mei verwacht ik weer ruimte te hebben).

December 2019
Door de vele aanmeldingen van afgelopen weken is er helaas een wachtlijst ontstaan. Een intake kan gepland worden om zo alvast kennis te maken en te kijken of PM(G)T passend is. Echter het starten van de behandeling kan pas rond maart. Naast dat er een mogelijkheid voor de psychomotorische gezinstherapie (PMGT) met praktijk jij & ik bestaat is er nu ook een samenwerking met de systeemtherapeut van praktijk Relou. Wij zullen vanaf januari twee gezinnen middels PMGT gaan behandelen.

Augustus 2019
Het schooljaar is alweer van start, de aanmeldingen druppelen binnen. Er zijn nog enkele plekjes vrij o.a. op de dinsdag ochtend. Dit schooljaar heb ik een stagiaire aangenomen genaamd Tim. Hij zal met veel therapieën meekijken, meedoen en uiteindelijk ook wat PMT oefeningen gaan geven. En daarnaast loopt er ook regelmatig een hond door te praktijk. Zij heet Douka en is een bordercollie puppy (kijk hier). Wanneer ze oud genoeg is zal ze naar de therapieschool gaan en ga ik haar (indien kinderen/ jongeren dit leuk vinden) inzetten in de therapie.

Mei 2019
Momenteel is het een volle boel in de praktijk. Een vrijblijvende intake kan altijd plaatsvinden, maar de start van de behandeling moet even wachten tot dat er een plekje vrij is. De kwaliteit van een behandeling gaat bij ZieMij altijd voor. Dat betekent dat kinderen voldoende tijd krijgen om te ontwikkelen. Sommige kinderen hebben na drie maanden genoeg geleerd en andere hebben een jaar nodig.
Laatst kreeg ik de vraag of ik ook ervaring heb met genderproblematiek. Dit had ik nergens op mijn website staan, maar ik zie inderdaad veel kinderen en pubers met vragen rondom gender. Het VU medisch centrum weet mij ook goed te vinden en we hebben een mooie samenwerking.

Maart 2019
Vanwege de vele aanmeldingen afgelopen periode heb ik Lette Zeegers (psychomotorisch therapeut) gevraagd of zij mij wil ondersteunen in de praktijk. Zij zal op donderdags in de praktijk komen werken en heeft per direct plek/ ruimte. Heel erg fijn, want dat betekent dat er momenteel niemand op de wachtlijst hoeft.

Februari 2019
Afgelopen anderhalve maand ben ik goed uitgerust en heb ik voldoende inspiratie opgedaan tijdens mijn (wereld)reis. Ondertussen stroomde de aanmeldingen weer binnen en zullen ze allemaal uitgenodigd worden voor een intakegesprek. Dit jaar staan er weer leuke dingen op het programma. Zo zal ik worden opgeleid tot ouderbegeleider, zodat ik ouders nog beter kan helpen tijdens de behandeling van hun kind. Tevens heb ik ook besloten om ruimte te creëren voor het geven van psychomotorische therapie aan adolescenten. Na een pilot en het succes van vorig jaar zal ik eveneens weer zwemles gaan geven aan vluchtelingen vrouwen in samenwerking met Bio vakanties en vluchtelingenwerk. Het beloofd een mooi jaar te worden.

November 2018
Afgelopen periode was het komen en gaan van jongens en meiden. Er zijn behandelingen geëindigd en weer andere zijn gestart. Momenteel kunnen er geen nieuwe behandelingen opgestart worden. Een vrijblijvende intake is mogelijk maar de start van de behandeling kan pas in februari plaatsvinden. Mocht u eerder een behandeling PMT wensen dan verwijs ik u graag door naar Jolanda van ZieMij Elst (www.ziemijnederland.nl/elst).

Augustus 2018
Ondertussen alweer ruim een maand op de nieuwe plek. Volgens mij is hij door de meeste jongens en meiden goed bevonden. Ik heb voor aankomend schooljaar
nog enkele plekjes voor voor therapie.

Juni 2018
ZieMij Arnhem gaat verhuizen. Na vijf jaar in een speelzaal te hebben gezeten van een basisschool is het tijd voor een volgende stap. Vanaf 2 juli heb ik een eigen ruimte aan de Overmaat 45G. Momenteel nog druk aan het klussen om het helemaal te maken zoals ik het wil.

Mei 2018
Leuk nieuws! Ik heb mijn baan in loondienst opgezegd en zal vanaf juli volledig in mijn eigen praktijk gaan werken. Natuurlijk een grote en spannende stap, maar ik ga deze vol vertrouwen tegemoet. Dat betekend dat er meer kinderen en jongeren psychomotorische (gezins) therapie kunnen volgen en dat ik wat flexibeler ben ik tijden en mogelijkheden.

Januari 2018
Dit jaar heb ik besloten om meer contractenringen aan te gaan. Over enige tijd zal naast gemeente Arnhem, Zevenaar, Westervoort, Overbetuwe en Lingewaard ook de gemeentes Wageningen, Renkum, Rheden, Duiven , Doesburg en Rozendaal de PMT bij praktijk  ZieMij Arnhem vergoeden. Daarnaast zijn er veel nieuwe aanmeldingen binnen gekomen, waardoor er een korte wachtlijst is ontstaan. Een intake/ kennismaking kan altijd gepland worden!

September 2017
De zomervakantie is alweer voorbij. Veel therapieën zijn voor de vakantie afgerond met goede resultaten. Er zijn twee gezinstherapieën van start gegaan en daarnaast weer veel individuele therapieën. Veel kinderen en/ of jongeren worden aangemeld vanwege boosheid, druk gedrag of omdat dat ze niet lekker in hun vel zitten. Een aanmelding/ kennismaking is altijd mogelijk de vergoeding kan geregeld worden via de huisarts en/ of de gemeente.

Maart 2017
Het is een drukte in de praktijk. Kinderen en jongeren komen en gaan (benieuwd naar de reacties van kinderen en/ of hun ouders kijk dan bij het tabblad reacties). Gelukkig is er een extra dag bijgekomen waarbij Jolanda van ZieMij Elst werkzaam is voor ZieMij Arnhem.
Vorige maand zijn er een tweetal psychomotorische gezinstherapieën (PMGT) gestart. Een PMGT bied vaak net wat meer ondersteuning in de opvoeding van uw kind. Het is ook mogelijk om een eenmalige PMGT te volgen, om te kijken of het aansluit bij uw wensen. Daarnaast start er eind van de maand weer een hyper- de- piep training voor een jongen met ADHD.

Januari 2017
Dit jaar is ZieMij Arnhem met nog meer gemeentes gecontracteerd zoals Zevenaar, Westervoort, Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem. Dit betekent dat de behandelingen worden vergoed vanuit de bovengenoemde gemeentes. Momenteel werk ik samen met een andere pmt’er genaamd Jolanda (van ZieMij Elst) om zo kinderen, jongeren en hun ouders sneller van dienst te zijn, want de wachtlijst liep eind van het jaar erg op. Nu is er weer genoeg ruimte.

September 2016
De vakantie is ondertussen voorbij. Dat betekent dat alle therapieën weer worden opgestart. Er ontvangen momenteel twee gezinnen psychomotorische gezinstherapie. Daarnaast is er ook een brusjes (broertje/zusje) therapie van start gegaan om de samenwerking en het contact met elkaar te verbeteren. Daarnaast is ZieMij Arnhem alweer aan de gang voor de contractering van 2017, zodat de zorg in het nieuwe jaar ook weer door de gemeente betaald wordt.

Juni 2016
Het is druk in de praktijk. Er zijn veel kinderen en jongeren welke psychomotorische therapie willen ontvangen. Intakes kunnen al wel gedaan worden, maar het starten van een behandeling zal pas plaats kunnen vinden in september. Momenteel ontvangen drie gezinnen psychomotorische gezinstherapie en zal in september weer een gezin starten. De POST-HBO opleiding heb ik inmiddels afgerond, een erg leerzame ervaring.

April 2016
Momenteel volg ik de opleiding tot systeemtherapie voor vaktherapeuten. Dit omdat er steeds vaker vragen komen van ouders hoe zij het beste met hun kind kunnen omgaan. De psychomotorische gezinstherapieën doe ik in samenwerking met Nicky de Waal, GZ-psycholoog. Momenteel zijn er geen wachtlijsten voor een behandeling bij ZieMij Arnhem en is er een fijn verloop van cliënten welke hun behandeling starten en beëindigen. Bent u benieuwd naar recensies over de behandeling PMT kijk dan op http://ziemijnederland.nl/arnhem/reacties/

Januari 2016
Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot Provocatief therapeut/ coach gevolgd, welke ik met succes behaald heb. Mocht u behoefte hebben aan een andere manier van gecoacht worden, dan is dit mogelijk. Ook dit jaar is ZieMij Arnhem weer gecontracteerd met de gemeente. De wijkteams weten de praktijk ondertussen al goed te vinden.  Daarnaast zal ik in maart starten met de Post-HBO opleiding Systeemtherapie voor vaktherapeuten.

December 2015
Afgelopen maand een drietal trajecten met succes afgesloten. Daardoor is er weer genoeg plek voor nieuwe jongens en meiden. De praktijk is in de kerstvakantie twee weken gesloten.

Oktober 2015
ZieMij Arnhem werkt steeds vaker samen met Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie. De wachtlijst voor de PMT is daar erg lang en bij ZieMij Arnhem is er nog ruimte.  Tevens is er een Hyper- de Piep training gestart voor kinderen met ADHD problematiek.

September 2015
De zomervakantie is alweer voorbij. Er zijn nog een aantal PMT plekjes over op de woensdag- of vrijdagmiddag. Tevens is er weer een PMGT gestart in samenwerking met praktijk Jij & ik.

Juni 2015
ZieMij Arnhem bied sinds kort ook psychomotorische therapie voor broertjes/ zusjes problematiek. Tevens is het mogelijk om met het gehele gezin psychomotorische therapie te volgen. Voor meer informatie over de psychomotorische gezinstherapie kijk bij het kopje doelgroep.

2015
Vanaf 1 januari 2015 valt zowel de jeugdzorg als jeugd & opvoedhulp onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. ZieMij Arnhem is gecontracteerd met gemeente Arnhem en kan haar geleverde zorg  voor kinderen en jongeren vanuit Arnhem naar gemeente Arnhem factureren (www.zodoenwehetinarnhem.nl).  Voor kinderen en jongeren vanuit andere gemeenten is het nog steeds mogelijk om de zorg vanuit de aangesloten zorgverzekeringen te betalen.

ZieMij Arnhem is aangesloten bij het samenwerkingsverband Kinderen en Jeugd Regio Arnhem (KJRA), het Arnhems Kinder en Jeugd Team (AKT) en Vaktherapie Gelderland .