Mijn naam is Masja Maathuis, geboren in Twello. Momenteel ben ik al ruim 6 jaar werkzaam bij de JP van den Bent stichting, een logeerhuis/BSO voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Daarnaast geef ik ook één op één begeleiding vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget).

Vanaf jongs af aan wist ik al dat mijn passie ligt in het werken met kind en jeugd. Tijdens mijn opleiding pedagogische medewerksters ben ik in aanraking gekomen met het speciaal onderwijs. De kleine stapjes die kinderen maken gaven mij voldoening bij het uitoefenen van het vak. Na de opleiding afgerond te hebben ben ik verder gaan studeren als onderwijsassistent. Ik merkte dat ik nog meer uit het werken met kinderen wilde halen en ben terecht gekomen bij de studie psychomotorische therapie. In 2016 heb ik deze opleiding met succes afgerond aan de HAN in Nijmegen. Niet praten maar doen sprak mij aan. Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind bewegend zichzelf en de wereld leert te ontdekken. Als een kind vastloopt in zijn of haar ontwikkeling laat het kind dat zien in zijn of haar manier van doen. Mijn doel als psychomotorische therapeut is om kinderen in een veilige omgeving hun eigen kracht te laten ontdekken. Zo groeit het vertrouwen van het kind in zichzelf en de ander. Naast psychomotorische therapeut ben ik ook gecertificeerd Rots & Water trainster.


 Een kind is als een vlinder in de wind, de ene vliegt hoog, de ander laag. Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Het leven is geen competitiestrijd. Ieder kind is anders, Ieder kind is speciaal, Ieder kind is mooi.